Σαν Σήμερα

30 Μαΐου του 2009

30 Μαΐου του 2009

Σαν σήμερα, στις 30 Μαΐου του 2009, ο Mick Jagger προσφέρει 100.000 λίρες για να αγοράσει ένα φορτηγό παγωτού κι ο ιδιοκτήτης του αρνείται.

Ο Rolling Stone, Mick Jagger, got no satisfaction αφού δεν ικανοποιήθηκε παρά την γενναία του προσφορά για την αγορά ενός φορτηγού παγωτού έναντι 100.000 λιρών, η οποία απορρίφθηκε από τον ιδιοκτήτη του βαν, ο οποίος είχε υποσχεθεί στην κόρη του ότι θα την οδηγήσει στο γάμο της με αυτό.

Ο αφοσιωμένος πατέρας, Guiseppe Della Camera, 34 ετών, ξόδεψε δέκα χρόνια για να αποκαταστήσει τελείως το φορτηγό από τη σκουριά και τις υπόλοιπες φθορές του, καθώς ήταν τοποθετημένο σε ένα αγρόκτημα και  χρησιμοποιούταν σαν κοτέτσι. Πρόκειται για ένα Morris J του 1954  που ο Della Camera αγόρασε μόλις για 2.000 λίρες και το πήγε στο συνεργείο του Cummins στο Crewe, όπου πλήρωσε άλλες 35.000 λίρες για να το επισκευάσει. Χαλάλι του όμως, καθώς το αποτέλεσμα της επισκευής είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που όταν ο Jagger είδε το βαν το ερωτεύτηκε και ζήτησε να το αγοράσει. Όπως είπε ο Giuseppe, «Συνεργαζόμουν με την Carter’s Steam Fair στο Wandsworth Common, όταν ο Sir Mick ήρθε με το γιο του και αγόρασε δύο παγωτά. Μου είπε ότι ερωτεύτηκε πραγματικά το βαν και με ρώτησε αν το πουλάω. Έμεινα έκπληκτος όταν μου πρόσφερε 100.000 λίρες». «Ο Sir Mick έχει επτά παιδιά και νομίζω ότι πιθανότατα το ήθελε για να διασκεδάζει τα εγγόνια του». «Πρέπει να παραδεχτώ ότι μπήκα στον πειρασμό όταν άκουσα το ποσό» συνέχισε ο Giuseppe, «Αλλά του είπα ότι δεν μπορούσα να το πουλήσω, καθώς ήταν πάντα το όνειρό μου να οδηγήσω μια μέρα την κόρη μου Alessia στο γάμο της με αυτό».

Και κάπως έτσι, ο Mick Jagger ηλικίας 65 ετών τότε και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την περιουσία του να εκτιμάται σε 190 εκατομμύρια λίρες το 2009, σύμφωνα με την λίστα των πλούσιων των Sunday Times, έμεινε απογοητευμένος.

Ο Giuseppe, που ήταν γεννημένος στην Αγγλία, μπήκε για πρώτη φορά στο εμπόριο παγωτών όταν ο πατέρας του Vic, που καταγόταν από τη Νάπολη, και η μητέρα του Grace από την Σικελία, ανέλαβαν το catering στο πάρκο Battersea στο Λονδίνο, καθώς ήταν παλιοί φίλοι του John Carter, ιδρυτή της Carter’s Steam Fair. «Θα μου επέτρεπαν να πουλάω παγωτά στην έκθεση αν είχα ένα κατάλληλο vintage “όχημα”», λέει ο Della Camera. «Ξεκίνησα να πουλάω ιταλικό παγωτό μέσα από μια άμαξα, μέχρι που μια μέρα καθώς οδηγούσα στην ύπαιθρο κοντά στο Stonehenge, είδα αυτό το σκουριασμένο παλιό φορτηγό παγωτού παρατημένο σε ένα αγρόκτημα. Δεν είχε μετακινηθεί για 28 χρόνια και ο ιδιοκτήτης του το χρησιμοποίησε για κοτέτσι. Όταν τον ρώτησα αν μπορούσα να το αγοράσω, μου είπε ότι έπρεπε να πάω την επόμενη μέρα με £ 2.000, γιατί θα έφευγε για διακοπές. Και κάπως έτσι το βαν πέρασε στα χέρια μου».

Το αστείο είναι, ότι το 2009 (όταν δηλαδή ο Jagger προσέφερε τις 100.000 λίρες),          η κόρη του Giuseppe, Alessia, ήταν μόλις 12 ετών. Όπως καταλαβαίνετε, υπήρχε πολύς χρόνος μέχρι τον γάμο και το ποσό όχι μόνο έφτανε για να της αγοράσει άλλο βαν για να την πάει στην εκκλησία, αλλά και για να φτιάξει ολόκληρη την προίκα της…

Ηλίας Πελέκης

May 30th, 2017

No Comments

Comments are closed.