Σαν Σήμερα

29 Σεπτεμβρίου 1967

29 Σεπτεμβρίου 1967

Σαν σήμερα, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1967, οι Gladys Knight & the Pips κυκλοφορούν το τραγούδι “I Heard it Through the Grapevine”, το οποίο ηχογραφήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1967 στο στούντιο Hitsville U.S.A (Studio A) της Motown, στο Detroit, του Michigan.

Το τραγούδι έγραψαν οι Whitfield και Barrett Strong για την Motown Records το 1966. Ο Whitfield έκανε και την παραγωγή για την κυκλοφορία του single των Gladys Knight & the Pips, το οποίο έφτασε στο Νο.2 των Billboard charts.

Το “I Heard it Through the Grapevine”, είχε πρωτοηχογραφηθεί από τους Smokey Robinson & the Miracles το 1966, αλλά κυκλοφόρησε το 1968 στο άλμπουμ τους Special Occasion.

Το τραγούδι γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία όταν το τραγούδησε ο Marvin Gaye στο άλμπουμ του In the Groove το 1968. Αυτή ήταν και η εκτέλεση που τράβηξε την προσοχή των ραδιοφωνικών παραγωγών και έκανε τον ιδρυτή της Motown, Berry Gordy, να συμφωνήσει και να το κυκλοφορήσει σαν single τον Οκτώβριο του 1968. Το συγκεκριμένο single, σκαρφάλωσε στην κορυφή των Billboard Pop Singles charts, όπου και παρέμεινε για επτά εβδομάδες και έγινε το μεγαλύτερο hit single της εποχής με την σφραγίδα της Motown.

Το “I Heard it Through the Grapevine” διασκευάστηκε πάρα πολλές φορές από καλλιτέχνες της Motown (και όχι μόνο), ερμηνεύτηκε και ερμηνεύεται μέχρι και σήμερα από πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Μια από τις καλύτερες εκτελέσεις ήταν κι αυτή των Creedence Clearwater Revival η οποία κυκλοφόρησε στο άλμπουμ τους Cosmo’s Factory του 1970.

Η εκτέλεση του “I Heard it Through the Grapevine” από τον Marvin Gaye, κατέκτησε μια θέση στη λίστα The 500 Greatest Songs of All Time του περιοδικού Rolling Stone, την 65η θέση του περιοδικού Billboard το 2008 και μια θέση στο Grammy Hall of Fame.

 

Rockha Radio

September 14th, 2020

No Comments

Comments are closed.