Σαν Σήμερα

29 Ιουλίου 1973

29 Ιουλίου 1973

Σαν σήμερα, στις 29 Ιουλίου του 1973, οι Led Zeppelin χάνουν περισσότερα από 200.000 δολάρια σε μετρητά, τα οποία κλάπηκαν από θυρίδα ασφαλείας του πολυτελούς ξενοδοχείου Drake Hotel της Νέας Υόρκης.

Είναι η εποχή που οι Led Zeppelin φτάνουν στο τέλος της τετράχρονης  περιοδείας τους, έχοντας επισκεφθεί περισσότερες από 30 πόλεις σε 20 χώρες και κάνουν την  τελευταία τους στάση στη Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, όπου θα εμφανιστούν τρεις φορές.

Και ενώ όλα βαίνουν καλώς, κάποια στιγμή μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης συναυλίας, ένας ληστής καταφέρνει να τους αποσπάσει $203.000 σε μετρητά, καθώς και τις αποδείξεις από τις δύο εμφανίσεις τους στη Madison Square Garden. Σύμφωνα με τον διαχειριστή της περιοδείας Richard Cole, όλα τα χρήματα υπολογίστηκαν όταν έλεγξε τη θυρίδα ασφαλείας γύρω στη 1π.μ. στις 29 Ιουλίου, αλλά δεν βρέθηκαν πουθενά όταν την άνοιξε την επόμενη ημέρα γύρω στις 7:30 μ.μ.

Ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι ντετέκτιβ του ξενοδοχείου μπόρεσαν να βρουν στοιχεία για το πως παραβιάσθηκε η θυρίδα και παρόλο τον «ντόρο» που έγινε, το «management» των Zeppelin δεν φάνηκε και πολύ πρόθυμο να πιέσει το ζήτημα περαιτέρω.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, ο Cole είπε στους ντετέκτιβ ότι τα εν λόγω χρήματα προήλθαν από την τρέχουσα περιοδεία και δεν κατατέθηκαν σε κάποιο λογαριασμό επειδή η μπάντα είχε “πολλά έξοδα για πληρωμή”.

Το μυστήριο της ληστείας δεν λύθηκε ποτέ και μπορεί ο επίδοξος ληστής να πήρε πάνω από $200.000, αλλά τουλάχιστον άφησε στη θυρίδα τα πέντε διαβατήρια των μελών του συγκροτήματος, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αγγλία.

Φυσικά, το γεγονός ότι εξαφανίστηκαν μέσα από μια από θυρίδα ασφαλείας πάνω $200.000, οι αποδείξεις από δύο εμφανίσεις του συγκροτήματος (ενώ παράλληλα βρέθηκαν τα διαβατήρια), χωρίς να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς και το θέμα δεν ψάχτηκε περαιτέρω, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου αφήνει κάποια ερωτηματικά …

* Μάλιστα, για το συγκεκριμένο περιστατικό η σεναριογράφος Jackie May Tolliver και ο σκηνοθέτης Gabe Tolliver, ετοίμασαν μία ταινία που πραγματεύεται την μυστηριώδη κλοπή 200 χιλιάδων δολαρίων από το Drake Hotel της Νέας Υόρκης, όπου διέμεναν οι Led Zeppelin.

Rockha Radio

July 13th, 2021

No Comments

Comments are closed.