Σαν Σήμερα

28 Αυγούστου 2009

28 Αυγούστου 2009

Σαν σήμερα, στις 28 Αυγούστου του 2009, ο Noel Gallagher ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τους Oasis, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί πλέον με τον αδερφό του Liam.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Rock en Seine κοντά στο Παρίσι, όταν μετά από μια διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια Gallagher στα παρασκήνια, κατά την οποία λέγεται ότι ο Liam έσπασε την κιθάρα του Noel, ο μάνατζερ του συγκροτήματος ακύρωσε την συναυλία τους αλλά και όλη την Ευρωπαϊκή περιοδεία των Oasis, λέγοντας ότι το συγκρότημα «δεν υπάρχει πια.»

Μάλιστα, πολλοί από τους fans που παρευρίσκονταν στη συναυλία, πίστεψαν πως πρόκειται για κάποιο αστείο για να «ανάψουν τα αίματα» λίγο πριν βγουν στη σκηνή…

Δύο ώρες αργότερα, ο Noel θα εμφανιστεί στην ηλεκτρονική σελίδα του συγκροτήματος, γράφοντας ότι «με κάποια λύπη και πολύ ανακούφιση… Σήμερα αποχωρώ από τους Oasis. Κάποιοι θα πουν και θα γράψουν ότι θέλουν, μα απλώς δεν μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω με τον Liam ούτε μία μέρα παραπάνω.»

Οι αδερφοί Gallagher, πρωταγωνιστούσαν συχνά στα πρωτοσέλιδα του τύπου, λόγω των αντιπαραθέσεων τους και του υπερβολικού τρόπου ζωής τους, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2009, γράφτηκε στην News of the World, ότι ο Liam σχεδίαζε οι Oasis να συνεχίσουν χωρίς τον Noel.

Τελικά, ο Liam Gallagher υποστήριξε ότι τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος θα συνέχιζαν να δημιουργούν μαζί μουσική, αλλά απέρριψε την πιθανότητα το συγκρότημα να συνεχίσει με το όνομα Oasis και έτσι δημιουργήθηκαν οι Beady Eye, που διατήρησαν τον αρχικό ήχο των Oasis μέχρι την διάλυση τους το 2014.

* Οι Oasis, ήταν Aγγλικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στην πόλη του Μάντσεστερ.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε από τον Liam Gallagher (φωνητικά και ντέφι), τον Paul “Bonehead” Arthurs (κιθάρα), τον Paul “Guigsy” McGuigan (μπάσο) και τον Tony McCarroll (ντραμς, κρουστά), έχοντας αρχικά το όνομα The Rain, στους οποίους σύντομα προστέθηκε και ο μεγαλύτερος αδερφός του Liam, Noel Gallagher (κιθάρα και φωνητικά) και λίγο αργότερα άλλαξαν το όνομα τους σε Oasis.

Οι Oasis, έχοντας οκτώ Νο.1 singles και οκτώ Νο.1 albums στα charts της Μεγάλης Βρετανίας, τους απονεμήθηκαν δεκαπέντε NME Awards, εννέα Q Awards, τέσσερα MTV Europe Music Awards και έξι BRIT Awards, συμπεριλαμβανομένου ενός, το 2007, για την συνεισφορά τους στην μουσική και ένα για το καλύτερο των τελευταίων 30 χρόνων από τους ακροατές του BBC Radio 2.

Επίσης, έχουν προταθεί τρεις φορές για βραβείο Grammy, ενώ μέχρι το 2009, οι συνολικές πωλήσεις δίσκων τους ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια παγκοσμίως. Ακόμα, το συγκρότημα έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των Guinness Book of World Records, το 2010, στην κατηγορία για την “Μεγαλύτερη Παραμονή σε Top 10 chart της Βρετανίας από Συγκρότημα”, μετά από μια άνευ προηγουμένου παραμονή στο Top 10 της Βρετανίας επί 22 συνεχόμενες εβδομάδες.

Πηγή :

el.wikipedia.org

Rockha Radio

August 5th, 2020

No Comments

Comments are closed.