Σαν Σήμερα

28 Ιουλίου 1979

28 Ιουλίου 1979

Σαν σήμερα, στις 28 Ιουλίου του 1979, οι The Boomtown Rats βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Charts με το τραγούδι “I Don’t Like Mondays”, όπου και θα παραμείνουν για τέσσερις εβδομάδες.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Bob Geldof, τον τότε τραγουδιστή των The Boomtown Rats, όταν διάβασε μια είδηση από το αστυνομικό δελτίο. Η δεκαεξάχρονη Brenda Spencer, είχε σκοτώσει δύο ενήλικες και τραυμάτισε έναν αστυνομικό και οκτώ παιδιά, όταν πυροβόλησε από το σπίτι της στο απέναντι προαύλιο του δημοτικού σχολείου Grover Cleveland στο San Diego της California, στις 29 Ιανουαρίου του 1979. Όταν ερωτήθηκε γιατί το έκανε, απάντησε: “I don’t like Mondays, this livens up the day”. Η απάντηση της αποτέλεσε έμπνευση για τον Geldof, ο οποίος βρισκόταν σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ατλάντα για να δώσει συνέντευξη και καθώς κάθονταν δίπλα σε ένα μηχάνημα telex, διάβασε την είδηση την στιγμή που τυπώνονταν. Λίγο αργότερα, καθώς επέστρεφε στο ξενοδοχείο του, έγραψε τους στίχους του τραγουδιού με τον τίτλο “I Don’t Like Mondays”.

Παρότι το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και έφτασε στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Charts, στην Αμερική έφτασε μόνο μέχρι την 73η θέση του Billboard Hot 100, ενώ κέρδισε δύο βραβεία Ivor Novello Awards, τα “Best Pop Song” και “Outstanding British Lyric”.

Εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις την ιστορία του τραγουδιού, ακόμα κι αν δεν έχεις δώσει ποτέ βάση στους στίχους του, ε και πάλι ταυτίζεσαι με αυτό.

Γιατί σε ποιον αρέσουν οι Δευτέρες …?

 

Rockha Radio

July 13th, 2021

No Comments

Comments are closed.