Σαν Σήμερα

27 Αυγούστου 1990

27 Αυγούστου 1990

Σαν σήμερα, στις 27 Αυγούστου του 1990, ο Αμερικανός blues κιθαρίστας Stevie Ray Vaughan, βρίσκει τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε στην πλαγία ενός μικρού βουνού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες.

O Stevie Ray Vaughan, βρισκόταν σε περιοδεία που γινόταν στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ του In Step (1989) και σε μερικές συναυλίες εμφανίστηκε μαζί του κι ο Jeff Beck, όπως και στην τελευταία συναυλία του στο Alpine Valley Music Theatre του Wisconsin, αλλά και οι Eric Clapton, Buddy Guy, Robert Cray και ο μεγάλος του αδερφός Jimmie Vaughan.

Μετά τη συναυλία στο Wisconsin, τo συγκρότημα του Vaughan οι Double Trouble, αποφασίζουν να γυρίσουν με το λεωφορείο πίσω στο Σικάγο, όταν κάποιος από το συγκρότημα του Clapton πληροφορεί τον Vaughan ότι υπάρχει μια ελεύθερη θέση στο ελικόπτερο που θα έφευγαν αυτοί κι έτσι αποφασίζει τελικά να πάει μαζί τους, ώστε να επιστρέψει νωρίτερα, να συναντήσει την κοπέλα του, να ξεκουραστεί και προετοιμαστεί για το επόμενο live.

Ήταν περίπου 12:40, όταν το ελικόπτερο τύπου Bell 206B απογειώθηκε με επιβάτες εκτός από τον πιλότο, 3 μέλη από το team του Clapton (σωματοφύλακας, βοηθός tour manager κι ένα ακόμα μέλος του management) και φυσικά τον 35χρονο Stevie Ray Vaughan. Η ορατότητα δεν ήταν καλή, λόγω ομίχλης και η εντολή που είχε ο πιλότος ήταν να πετάξει πάνω από τα 1.000 πόδια, γιατί μπροστά του ήταν ένα σχετικά μικρό βουνό. Κατά τη διάρκεια της πτήσης το ελικόπτερο έγειρε προς στα δεξιά και χτύπησε πάνω στην πλαγία του βουνού, μόλις 50 μέτρα από την κορυφή.

Σκοτώθηκαν όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του πιλότου. Αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν, δεν έδειξαν τη χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στο αίμα του. Η αναγνώριση των σωρών έγινε από τον Eric Clapton και από τον αδελφό του Jimmy, (τον αναγνώρισε από τον κοπτικό σταυρό που φορούσε).

Η  κηδεία του έγινε στις 30 Αυγούστου στο Dallas με την παρουσία 4.500 ανθρώπων να τον συνοδεύουν ενώ παρέστησαν κι οι Bonnie Raitt, Stevie Wonder, Jackson Browne και μέλη των ZZ Top.

*Ο Eric Clapton, έχει διαψεύσει τη φήμη που έλεγε ότι ο Stevie Ray Vaughanν πήρε τη θέση του στο συγκεκριμένο ελικόπτερο.

Το ερώτημα για το «πως θα έπαιζε σήμερα» παραμένει αναπάντητο …

http://www.rockharadio.gr/san-simera-03102018/

Rockha Radio

August 5th, 2020

No Comments

Comments are closed.