Σαν Σήμερα

25 Μαΐου 1948

25 Μαΐου 1948

Σαν σήμερα, στις 25 Μαΐου του 1948, γεννιέται ο Γερμανός τραγουδιστής Klaus Meine. Γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας και είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως βασικός τραγουδιστής και στιχουργός στο hard rock συγκρότημα Scorpions. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1970, ένα χρόνο μετά την δημιουργία του (1969) και από τότε είναι ενεργό μέλος, έχοντας ηχογραφήσει δεκαεννέα στούντιο άλμπουμ. Παρέα με τον Rudolf Schenker, έγραψε τα περισσότερα τραγούδια της μπάντας, όπως το μεγάλο hit, Rock You Like a Hurricane.

Δεν είναι λίγα όμως τα κομμάτια των Scorpions που φέρουν αποκλειστικά την υπογραφή του,  καθώς οι επιτυχίες “Wind of Change” και “You and I”, όπως και τα “But the Best for You”, “Does Anyone Know”, “A Moment in a Million Years”, “Moment of Glory”, “I Wanted to Cry”, “Back to You”, “My City, My Town”, “Follow Your Heart”, “Rock’n’ Roll Band”, “The World We Used To Know” και  “Who We Are” είναι γραμμένα από τον ίδιο.

Το 1981, μετά από το Blackout Tour έχασε τη φωνή του, όπου έπειτα από θεραπεία και δύο φωνητικές χειρουργικές επεμβάσεις νωτιαίου μυελού, κατάφερε να ξανατραγουδήσει.

Το 2008, η Dommenget έφτιαξε μια κιθάρα με την υπογραφή του, την οποία και δώρισε στον Meine για τα 60α γενέθλιά του. Η κιθάρα χρησιμοποιήθηκε στο Humanity World Tour και στο Get Your Sting And Blackout World Tour (+ MTV Unplugged – Live in Athens).

Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια: “Rock You Like a Hurricane”, “No One Like You”, “Still Loving You”, “Holiday”, “Wind of Change”, “In Trance”,  “Fly to the Rainbow” κ.α. Οι πωλήσεις των Scorpions παγκοσμίως ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα.

Ηλίας Πελέκης

May 19th, 2020

No Comments

Comments are closed.