Σαν Σήμερα

24 Αυγούστου 1967

24 Αυγούστου 1967

Σαν σήμερα, στις 24 Αυγούστου του 1967, ο drummer των Who Keith Moon, γιορτάζει τα 21α γενέθλια στο Holiday Inn στο Flint του Michigan και η κατάστασή φεύγει εκτός ελέγχου …

Είναι 24 Αυγούστου του 1967 και οι Who έχουν μόλις επιστρέψει από την συναυλία μαζί με τους Herman’s Hermits και διαμένουν στο Holiday Inn στο Flint του Michigan, όπου ο Keith Moon θα γιορτάσει τα 21α γενέθλιά του με μία μέρα καθυστέρηση (λόγω της συναυλίας).

*να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή η αλυσίδα Holliday Inn μόλις είχε αρχίσει να αναπτύσσεται στην Αμερική.

Στο πάρτι εκτός από τα μέλη των δύο συγκροτημάτων, συμμετέχουν πολλά κορίτσια και φίλοι των συγκροτημάτων. Όλοι είναι μαζεμένοι γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου όπου κατά διαστήματα εκσφενδονίζονται διάφορα αντικείμενα μέσα. Η εταιρεία drums Premier, έχει στείλει μια μεγάλη (πολυόροφη) τούρτα σε σχήμα τυμπάνων στον για να τιμήσει τον Moon και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει με τον Moon να ξεκινά τον τουρτοπόλεμο πετώντας με το δάκτυλό του ένα κομμάτι τούρτα στον μπασίστα των Herman Hermits, Karl Green. Αυτός δεν το βρήκε καθόλου αστείο  και του το ανταπέδωσε  και στο επόμενο λεπτό όλοι στο χώρο άρχισαν να πετούν ο ένας στον άλλο κομμάτια από την τούρτα.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου καταφθάνει προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά ο Keith Moon συνέχισε απτόητος να πετά κομμάτια τούρτας σε όλους. Τότε ο Moon είδε στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας να υπάρχει ένας τεχνητός λοφίσκος όπου υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Μπήκε μέσα σε μία Lincoln Continental, έλυσε το χειρόφρενο και την άφησε να κυλήσει μέσα στην πισίνα με αυτόν μέσα…

 

*Δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την πραγματικά καταπληκτική αυτή σκηνή, αλλά πρόκειται για ένα παρόμοιο αυτοκίνητο.

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα σχετικά με το περιστατικό, αλλά στα περισσότερα από αυτά δεν διευκρινίζεται αν ο Keith Moon ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ή όχι. Πάντως σε συνέντευξη του στο περιοδικό Classic Rock (No 175) o Moon λέει ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και περιγράφει τις προσπάθειες που έκανε για να βγει από αυτό όταν έπεσε στην πισίνα. «Όταν το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στην πισίνα καθόμουν στη θέση του οδηγού», «Το νερό άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά από τις τρύπες που υπήρχαν στο πάτωμα για τα πετάλια του. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα αλλά η πίεση του νερού δεν με άφηνε. Σιγά σιγά το νερό άρχισε να ανεβαίνει και να φθάνει έως τη μύτη μου. Το αυτοκίνητο βυθιζόταν κι εγώ ανέπνεα έχοντας σηκώσει το κεφάλι προς τον ουρανό του αυτοκινήτου όπου είχε μαζευτεί όλος ο αέρας. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε και βγήκα στην επιφάνεια της πισίνας και επέστρεψα στο πάρτι…»

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον Moon. Πριν όμως τον συλλάβει,αυτός προσπάθησε να διαφύγει, αλλά γλίστρησε σε ένα αμυγδαλωτό που είχε πέσει κάτω από τον τουρτοπόλεμο και έσπασε ένα δόντι του. Ο αστυφύλακας έβγαλε το περίστροφό του και τον απείλησε, ενώ αυτός ήταν πεσμένος στα τέσσερα κι έψαχνε το σπασμένο του δόντι. Το τραγελαφικό δε στην όλη ιστορία, είναι το γεγονός ότι η αστυνομία πριν τον οδηγήσει στο κρατητήριο τον πήγε σε οδοντίατρο.

Ενώ, όπως δήλωσε ο μπασίστας του συγκροτήματος, John Entwistle, o οδοντίατρος δεν του έκανε χρήση αναισθητικού για να του κάνει την επέμβαση στο σπασμένο δόντι γιατί ήταν μεθυσμένος.

Τελικά, ο Moon κοιμήθηκε στο κρατητήριο και το επόμενο πρωί αφέθηκε ελεύθερος και πέταξε με τους υπόλοιπους για την επόμενη συναυλία τους που ήταν στην Philadelphia.

Και τώρα η λυπητερή …

Το ξενοδοχείο ζήτησε από τους Herman’s Hermitt (που είχαν υπογράψει το συμβόλαιο διαμονής) να πληρώσουν $24,000 (περίπου $132,000 σημερινά λεφτά) για τις ζημιές που έγιναν στις ταπετσαρίες, στους τοίχους αλλά και στα χαλιά του ξενοδοχείου. Στο ποσό συμπεριλαμβανόταν και η επιδιόρθωση της οροφής όπου είχαν πεταχτεί κομμάτια από τις τούρτες και την επισκευή ενός πιάνου.

Ο Roger Daltrey, τραγουδιστής των Who, λέει πως ο τελικός λογαριασμός έφτασε τα $50.000 (προφανώς και για τις ζημιές της Lincoln), ενώ ο Peter Noone, τραγουδιστής των Herman’s Hermitt, λέει ότι το περιστατικό με την Lincoln δεν συνέβη ποτέ. Το ίδιο υποστηρίζει και ο John Entwistle, σημειώνοντας πως ο Moon δεν ήξερε να οδηγεί, άρα πως κατεύθυνε το αυτοκίνητο στην πισίνα; (καλά δεν είναι και δύσκολο…)

Ποιος ξέρει …?

*Οι Who αποκλείστηκαν από όλα τα Holiday Inn και μόλις το 1999 μπόρεσαν να επανέλθουν σαν πελάτες και μάλιστα η διεύθυνση του ξενοδοχείου διοργάνωσε και μια τελετή η οποία μεταδόθηκε απλό το VH-1. (πολύ μετά τον θάνατο του Moon)

*O Keith Moon, δεν πήρε ποτέ δίπλωμα οδήγησης, αλλά από την άλλη πλευρά δεν σταμάτησε να εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα με κορυφαίο αυτού του 1970 όπου σκοτώθηκε ο οδηγός του Neil Bogart.

*Το 1972, ο Moon έριξε με την όπισθεν μια Bentley σε μία λίμνη με πάπιες που είχε στο σπίτι του στο Wimbledon.

Rockha Radio

August 5th, 2020

No Comments

Comments are closed.