Σαν Σήμερα

24 Μαρτίου 1985

24 Μαρτίου 1985

Σαν σήμερα, στις 24 Μαρτίου του 1985, oι Phil Collins και Philip Bailey βρίσκονται στο No.1 των UK singles chart με το ‘Easy Lover’.

Το 1984, ο τραγουδιστής των Earth, Wind & Fire, Philip Bailey, προσλαμβάνει τον Phil Collins για την παραγωγή του τρίτου solo album του, Chinese Wall. Σύμφωνα με τον Collins, όταν οι πρόβες για το άλμπουμ είχαν σχεδόν τελειώσει, ο Bailey του ζήτησε να γράψουν ένα κομμάτι μαζί. Ξεκίνησαν λοιπόν να «τζαμάρουν» όλη νύχτα, μέχρι που κατέληξαν σε ένα «κουπλέ» και ένα «ρεφρέν» τα οποία και ηχογράφησαν όταν τελείωσαν για να μην τα ξεχάσουν.

Το ‘Easy Lover’ κυκλοφόρησε με το Chinese Wall στις 25 Φεβρουαρίου του 1985 (στην Μεγάλη Βρετανία) και ανέβηκε στην κορυφή των charts σε Αγγλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Καναδά και πολλές άλλες χώρες και στο No. 2 του Billboard Hot 100 στις Η.Π.Α. Πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στις Η.Π.Α. και έγινε χρυσό σε Η.Π.Α. και Μεγάλη Βρετανία και πλατινένιο στον Καναδά.

Το ‘Easy Lover’, κέρδισε το MTV Video Music Award στην κατηγορία Best Overall Performance in a Video του 1985 και Βραβείο Grammy Καλύτερης φωνητικής ποπ ερμηνείας από συγκρότημα ή ντουέτο το 1986.

Ηλίας Πελέκης

March 16th, 2020

No Comments

Comments are closed.