Σαν Σήμερα

23 Φεβρουαρίου 1976

23 Φεβρουαρίου 1976

Σαν σήμερα, 23 Φεβρουαρίου του 1976, φιλμογραφείται το μουσικό βίντεο του τραγουδιού “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)” των Αυστραλών Ac Dc.

Το βίντεο, που γυρίστηκε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μουσικής εκπομπής  Countdown, αποθανατίζει τα μέλη της μπάντας να ταξιδεύουν στην Swanston Street της Μελβούρνης «ροκάροντας» στην καρότσα μιας νταλίκας, ακολουθούμενοι από μέλη των Rats of Tobruk Pipe band. Η σκηνοθεσία του βίντεο έγινε από τον Paul Drane και η λήψη από τον cameraman David Olney.

Το “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)”, γράφτηκε από τους Angus Young, Malcolm Young και Bon Scott και αποτελεί το πρώτο κομμάτι του δίσκου T.N.T. που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1975.

Το συγκεκριμένο τραγούδι το οποίο φέρει την υπογραφή του Bon Scott, δεν ερμηνεύτηκε ποτέ από τον Brian Johnson, που ανέλαβε τα φωνητικά των AC/DC μετά τον θάνατο του Scott το 1980, ως ένδειξη σεβασμού στον προκάτοχό του.

* Υπάρχουν άλλες δύο εκδοχές του βίντεο, (μία εκ των οποίων φιλμογραφήθηκε την ίδια μέρα) που δείχνουν την μπάντα να μιμείται ότι ερμηνεύει το τραγούδι ζωντανά στη «σκηνή».

Ηλίας Πελέκης

February 23rd, 2018

No Comments

Comments are closed.