Σαν Σήμερα

22 Μαρτίου 2003

22 Μαρτίου 2003

Σαν σήμερα, στις 22 Μαρτίου του 2003, μετά την ανακοίνωση του Dexter Holland των Offspring πως ο τίτλος του επερχόμενου άλμπουμ του συγκροτήματος θα είναι “Chinese Democrazy (You Snooze You Lose)“, ο τραγουδιστής των Guns ‘n’ Roses, Axl Rose στέλνει ένα γράμμα στο γκρουπ μέσω του δικηγόρου του για να προειδοποιήσει το συγκρότημα να “συμμορφωθεί” αλλιώς θα προβεί σε νομικές διαδικασίες.

“Chinese Democracy” θα ήταν ο τίτλος του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ των Guns ‘n’ Roses, η δημιουργία του οποίου είχε ξεκινήσει το 1995, αλλά για κάποιους λόγους καθυστερούσε λίγο…

Για να είμαστε σαφείς, οι Offspring στην πραγματικότητα ποτέ δεν προσπάθησαν να κλέψουν κάποια ιδέα ή οποιοδήποτε υλικό από τους Guns ‘n’ Roses. Όλο αυτό ήταν ένα αστείο και όπως λέει κι ο Dexter Holland (τραγουδιστής των Offspring) δεν περίμεναν τα πράγματα να πάρουν τέτοια διάσταση.

Η όλη «πλάκα» ξεκινά το 2003, όταν οι Offspring ηχογραφούσαν το νέο τους άλμπουμ και έψαχναν να βρουν ένα τίτλο. Όπως ισχυρίζεται και πάλι ο Holland, προσπάθησαν να σκεφτούν σοβαρά για δέκα λεπτά, αλλά στη συνέχεια για τις επόμενες δύο ώρες άρχισαν όλοι να «πετούν» αστείες ιδέες, όπως ‘Offspring Bloody Offspring’ (από το Sabbath Bloody Sabbath των Black Sabbath) και κάπου εκεί  προτάθηκε και το Chinese Democracy, το οποίο στην πορεία έγινε “Chinese Democracy (You Snooze, You Lose), υπονοώντας ότι οι «Guns» κοιμήθηκαν και έχασαν το όνομα “.

Τελικά το άλμπουμ των Offspring ονομάστηκε “Splinter” και το “Chinese Democracy” των Guns ‘n’ Roses κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2008…

Ηλίας Πελέκης

March 16th, 2020

No Comments

Comments are closed.