Σαν Σήμερα

20 Μαρτίου 1991

20 Μαρτίου 1991

Σαν σήμερα, στις 20 Μαρτίου του 1991, ο τετράχρονος γιος του Eric Clapton, Conor βρίσκει τραγικό θάνατο καθώς πέφτει από το παράθυρο του 53ου ορόφου του διαμερίσματος τους στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους The New York Times, το ατύχημα συνέβη όταν η καθαρίστρια άνοιξε το παράθυρο για να το καθαρίσει όταν ο μικρός Conor, που έμενε στο διαμέρισμα με την μητέρα του Lory Del Santo, δεν βρισκόταν στο δωμάτιο.

Λίγο αργότερα, μετά από ένα διάστημα απομόνωσης, ο Clapton γράφει για τον χαμένο γιο του το τραγούδι “Tears in Heaven”, το οποίο εμπεριέχεται στο soundtrack της ταινίας Rush. Μετά την κυκλοφορία του single, εμφανίζεται στο MTV Unplugged και ηχογραφεί μια νέα ακουστική εκτέλεση του τραγουδιού.

Το “Tears in Heaven”, θα χαρίσει στον Eric Clapton τρία βραβεία Grammy και μερικά βραβεία ακόμα.

  • Best-Selling Soundtrack Single (Billboard 1992)
  • Best Male Video (MTV Video Music Awards 1992)
  • Best Pop Vocal Performance Male (Grammy Awards 1993)
  • Record of the Year (Grammy Awards 1993)
  • Song of the Year (Grammy Awards 1993)
  • Songs That Shaped Rock and Roll (Rock and Roll Hall of Fame 2004)

(*) Η 20η Μαρτίου, δεν αποτελεί και την καλύτερη ημέρα του χρόνου για τον Eric Clapton, καθώς την ίδια μέρα το 1968, είχε συλληφθεί στο Λος Άντζελες μαζί με τρία μέλη των Buffalo Springfield, Neil Young, Richie Furay και Jim Mesina, «για την παρουσία τους σε μέρος ύποπτο για χρήση μαριχουάνας». Τελικά, αργότερα ο Clapton θα βρεθεί αθώος για το πλημμέλημα, ενώ οι υπόλοιποι πληρώνουν μικρά πρόστιμα.

Ηλίας Πελέκης

March 16th, 2020

No Comments

Comments are closed.