Σαν Σήμερα

18 Μαρτίου 1972

18 Μαρτίου 1972

Σαν σήμερα, στις 18 Μαρτίου του 1972, στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Καναδός τραγουδοποιός Neil Young και το τραγούδι “Heart of Gold“.

Το “Heart of Gold“ έπιασε την κορυφή και στα καναδικά charts, λίγο αργότερα στις 8 Απριλίου του 1972, ενώ το Billboard, το κατέταξε ως το 17ο καλύτερο single εκείνης της χρονιάς.

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ “Harvest” που κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου του 1972 και είναι το μόνο τραγούδι του Neil Young που έφτασε σε αυτήν τη θέση. Στα φωνητικά του τραγουδιού συμμετέχουν οι James Taylor και Linda Ronstadt. Σε δύο τραγούδια του άλμπουμ “Harvest” συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και στα φωνητικά του άλμπουμ συμμετέχουν επίσης οι David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash, Linda Ronstadt και James Taylor.

Το άλμπουμ βρέθηκε κι αυτό στην κορυφή του Billboard, όπου παρέμεινε για δυο εβδομάδες. Ήταν από τα πιο εμπορικά άλμπουμ του 1972.

Η επιτυχία του άλμπουμ βρήκε “απροετοίμαστο” τον αντι-σταρ Neil Young ο οποίος μετά την κυκλοφορία του, φρόντισε να απομακρυνθεί για λίγο από τα μουσικά δρώμενα.

Ηλίας Πελέκης

March 16th, 2020

No Comments

Comments are closed.