Σαν Σήμερα

17 Οκτωβρίου 1977

17 Οκτωβρίου 1977

Σαν σήμερα, στις 17 Οκτωβρίου του 1977, οι Lynyrd Skynyrd κυκλοφορούν μέσω της δισκογραφικής εταιρείας “MCA” το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Street Survivors”.

Το “Street Survivors”, είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος στο οποίο συμμετέχουν τα ιδρυτικά μέλη Ronnie Van Zant και Allen Collins και η μόνη ηχογράφηση του συγκροτήματος με τον κιθαρίστα Steve Gaines. Κι αυτό γιατί, τρεις ημέρες μετά, στις 20 Οκτωβρίου του 1977, τρία μέλη του συγκροτήματος, ο Van Zant, ο Gaines κι η αδερφή του Cassie Gaines (η οποία έκανε φωνητικά), καθώς και άλλα μέλη του πληρώματος, θα βρουν τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η ηχογράφηση του “Street Survivors”, πραγματοποιήθηκε αρχικά στα “Criteria Studios” της Florida, με τον Tom Dowd στην παραγωγή και στην συνέχεια στο “Studio One” στο Doraville της Georgia, με την δεύτερη να χρησιμοποιείται στην τελική κοπή του άλμπουμ. Βασικό ρόλο στην σύνθεση του άλμπουμ έπαιξε ο νέος κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Steve Gaines, με τον Ronnie Van Zant να δηλώνει θαυμαστής του ταλέντου του.

Το “Street Survivors”, σημείωσε την υψηλότερη θέση στα Αμερικάνικα charts από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ των Skynyrd, φθάνοντας στο Νο.5 του Billboard και  βραβεύθηκε ως διπλά πλατινένιος, ενώ σκαρφάλωσε στο Νο.3 των “RPM Charts” στον Καναδά και στο Νο.13 στην Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα, το single “What’s Your Name” μπήκε στο Top 20 του Hot 100 και ανέβηκε στο No.6 στον Καναδά.

Το αρχικό εξώφυλλο με τα μέλη του συγκροτήματος να στέκονται σε φλόγες, αντικαταστάθηκε ως ένδειξη σεβασμού προς αυτούς που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, με αυτό όπου το συγκρότημα στέκει εμπρός σε ένα απλό μαύρο φόντο. Το αρχικό εξώφυλλο επανήλθε σε κυκλοφορία τριάντα χρόνια αργότερα, σε μία ειδική έκδοση του “Street Survivors”.

Τραγούδια

“What’s Your Name” (Gary Rossington, Ronnie Van Zant) – 3:30

“That Smell” (Allen Collins, Van Zant) – 5:47

“One More Time” (Rossington, Van Zant) – 5:03

“”I Know a Little” (Steve Gaines) – 3:26

“You Got That Right” (Gaines, Van Zant) – 3:44

“I Never Dreamed” (Gaines, Van Zant) – 5:21

“Honky Tonk Night Time Man” (Merle Haggard) – 3:59

“Ain’t No Good Life” (Gaines) – 4:36

Rockha Radio

October 6th, 2021

No Comments

Comments are closed.