Σαν Σήμερα

17 Μαρτίου 1986

17 Μαρτίου 1986

Σαν σήμερα, στις 17 Μαρτίου του 1986, κυκλοφορεί από την Mute Records το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Depeche Mode με τίτλο “Black Celebration“.

Το “Black Celebration“ διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα άλμπουμ του συγκροτήματος, καθώς ο ήχος του είναι πιο «σκοτεινός», πιο «ατμοσφαιρικός», ενώ ανάλογοι είναι και οι στίχοι του Martin Gore. Παρόλα αυτά, το άλμπουμ δεν γνώρισε την ανάλογη εμπορική επιτυχία με το προηγούμενο “Some Great Reward” (1984).

Όλα τα τραγούδια του “Black Celebration“, είναι γραμμένα από τον Martin Gore, εκτός του “Black Day” το οποίο γράφτηκε από τους Alan Wilder, τον παραγωγό Daniel Miller και τον Gore. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν : “Stripped“, “A Question of Lust“, “A Question of Time” κ.α. Ενώ την ίδια χρονιά το τραγούδι “But Not Tonight” χρησιμοποιήθηκε στο soundtrack της Αμερικάνικης ταινίας “Modern Girls“.

Το “Black Celebration” είναι το άλμπουμ των Depeche Mode με τα περισσότερα τραγούδια ερμηνευμένα από τον Martin Gore (πέντε), τα υπόλοιπα από τον βασικό τραγουδιστή, Dave Gahan. Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος που το εξώφυλλό του είναι μια δημιουργία του φωτογράφου Brian Griffin. Όπως επίσης, είναι και το μόνο άλμπουμ των Depeche Mode που περιέχει ομώνυμο τραγούδι(*).

Το 2007 το “Black Celebration“ επανακυκλοφόρησε σε ειδική έκδοση με bonus DVD.

(*)Ωστόσο, τα άλμπουμ “Construction Time Again“, “Some Great Reward” και “Playing the Angel“, έχουν πάρει το όνομά τους από στίχους τραγουδιών που περιείχαν.

Ηλίας Πελέκης

March 16th, 2020

No Comments

Comments are closed.