Σαν Σήμερα

16 Μαρτίου 1977

16 Μαρτίου 1977

Σαν σήμερα, στις 16 Μαρτίου του 1977, η δισκογραφική εταιρεία A&M Records ακυρώνει το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Sex Pistols έξι ημέρες νωρίτερα. Λέγονται πολλά για τους λόγους που η εταιρεία έσπασε το συμβόλαιο…

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου τους, σε συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη κυκλοφορία του single “God Save The Queen”, έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 10 Μαρτίου, τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφτηκαν πιωμένοι τα κεντρικά γραφεία της A&M δημιουργώντας διάφορα επεισόδια. Ο Sid Vicious κατέστρεψε μια λεκάνη τουαλέτας, κόβοντας το πόδι του και στη συνέχεια έκανε βόλτες λερώνοντας με αίμα τους διαδρόμους του κτιρίου. Οι Johnny Rotten και Steve Jones έβρισαν το προσωπικό και ο δεύτερος πείραζε τα κορίτσια στις γυναικείες τουαλέτες.

Στις 12 Μαρτίου το συγκρότημα τσακώθηκε σε κλαμπ του Λονδίνου και ένας φίλος του Rotten απείλησε τον καλύτερο φίλο του διευθυντή της A&M.

Λίγες μέρες αργότερα, τα μέλη της μπάντας, ενώ περίμεναν με τους υπόλοιπους επιβάτες για μια πτήση στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, έβριζαν δυνατά και έφτυναν ο ένας τον άλλο.

Ίσως κάτι από όλα αυτά να ήταν και η αιτία της διακοπής του συμβολαίου με την A&M Records …

Ηλίας Πελέκης

March 16th, 2020

No Comments

Comments are closed.