Σαν Σήμερα

15 Οκτωβρίου 1973

15 Οκτωβρίου 1973

Σαν σήμερα, στις 15 Οκτωβρίου του 1973, ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος των The Rolling Stones, Keith Richards, κρίνεται ένοχος από το δικαστήριο της Νίκαιας στη Γαλλία για τη διακίνηση κάνναβης.

Την περίοδο εκείνη, οι The Rolling Stones βρίσκονταν στην Γαλλία (σε διαφορετικές τοποθεσίες) και προετοιμάζονταν για την ηχογράφηση του κλασσικού διπλού άλμπουμ “Exile on Main St”.  Ο Keith Richards, είχε μισθώσει μία παραθαλάσσια έπαυλη 16 δωματίων κοντά στην Νίκαια, την γνωστή Villa Nellcôte. Καθώς ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από τα ναρκωτικά, που καθιστούσε σχεδόν αδύνατες τις μετακινήσεις του και τον προγραμματισμό συνευρέσεων της μπάντας για τις ανάγκες των ηχογραφήσεων, τα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να φτιάξουν ένα “πρόχειρο” στούντιο στο υπόγειο της βίλας και να συναντιούνται εκεί. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Villa Nellcôte μετατράπηκε σε “Βίλα των Οργίων” και όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ο Γάλλος φωτογράφος Dominique Tarlé, ήταν ένα εξάμηνο “house party” με sex, drugs and rock and roll…

Ο Richards, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο της Νίκαιας για τη διακίνηση κάνναβης και του επιβλήθηκε ετήσια ποινή φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο 5.000 φράγκων, ενώ του απαγορεύτηκε η είσοδος του στη Γαλλία για δύο χρόνια.

*Ο Keith Richards, που είχε μισθώσει Villa Nellcôte από τον Απρίλιο του 1971 μέχρι τον Οκτώβριο του 1973, κατάφερε να μείνει εκεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 1971, λόγω νομικών προβλημάτων.

Φυσικά, δεν ήταν η μοναδική φορά που ο κιθαρίστας των The Rolling Stones αντιμετώπισε προβλήματα με τον νόμο για τον ίδιο λόγο, καθώς του έχουν απαγγελθεί ανάλογες κατηγορίες άλλες τέσσερις φορές, το 1967, το 1973, το 1977 και το 1978. (και πόσες φορές θα του την έχουν χαρίσει άραγε …)

Rockha Radio

October 6th, 2021

No Comments

Comments are closed.