Σαν Σήμερα

15 Μαΐου 1982

15 Μαΐου 1982

Σαν σήμερα, στις 15 Μαΐου του 1982, οι Βρετανοί Asia θα σκαρφαλώσουν στο No.1 των US album charts με το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Το άλμπουμ θα παραμείνει στο No.1 για εννέα εβδομάδες και θα γίνει το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ για το 1982.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο στα Marcus Studios & Virgin Townhouse από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 1981, με παραγωγό τον Mike Stone και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1982 από την Geffen. Περιέχει το τραγούδι “Heat of the Moment” το οποίο γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία, φτάνοντας στο No.4 του Billboard Hot 100 chart και έγινε το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Το Asia έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο και πούλησε πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι Asia είναι ένα αγγλικό progressive rock συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 1981. Η πιο επιτυχημένη εμπορικά σύνθεση του ήταν η πρωτότυπη, η οποία ήταν ένα supergroup τεσσάρων μελών από διαφορετικά progressive rock συγκροτήματα της δεκαετίας του ’70, συμπεριλαμβανομένων τον τραγουδιστή και μπασίστα των King Crimson, John Wetton, τον κιθαρίστα των Yes, Steve Howe τον  κιμπορντίστα των Yes και των The Buggles, Geoff Downes και τον ντράμερ των  Emerson, της Lake & Palmer, Carl Palmer.

Η μπάντα θα υποστεί πολλές αλλαγές στο line up της κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, μέχρι το 2006 που θα επιστρέψει στην αρχική της σύνθεση.

Ηλίας Πελέκης

May 11th, 2020

No Comments

Comments are closed.