Σαν Σήμερα

14 Οκτωβρίου 2004

14 Οκτωβρίου 2004

Σαν σήμερα, στις 14 Οκτωβρίου του 2004, ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eric Clapton, σταματιέται από τις Γαλλικές αρχές για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά 85 χλμ/ώρα.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Merceuil στη δυτική Γαλλία, όταν η αστυνομία σταμάτησε τον 59χρονο (τότε) “Slowhand”, ο οποίος οδηγούσε ένα Porsche 911 Turbo με 215 χλμ/ώρα (85 χλμ/ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας).

Οι Γαλλικές αρχές του επέβαλαν πρόστιμο 750 ευρώ (£ 515) και του κατάσχεσαν την Βρετανική άδεια οδήγησης, ενώ το δικαστήριο θα ήταν εκείνο που θα αποφάσιζε για το πότε θα του επιστραφεί. Ο Clapton, αφού πλήρωσε το πρόστιμο του, ποζάρισε για τους δημοσιογράφους με την Γαλλική αστυνομία και έφυγε από τη «σκηνή του εγκλήματος» με την Porsche του, αλλά αυτή τη φορά στη θέση του συνοδηγού και με τον γραμματέα του πίσω από το τιμόνι.

Ο βραβευμένος με 18 Grammy Awards Clapton, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται «κλήση» για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιανουάριο του 1988, όταν (με μία Ferrari αυτή τη φορά) προσπέρασε ένα περιπολικό της Αστυνομίας με 178 χλμ/ώρα. Για άλλη μια φορά πλήρωσε πρόστιμο $220 και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για έξι εβδομάδες. (Μάλιστα ο δικηγόρος του δήλωσε ότι βιαζόταν να πάει σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα cricket.)

*Είναι γνωστό ότι ο Eric Clapton είναι λάτρης των Σπορ Αυτοκινήτων και κάτοχος μιας αρκετά μεγάλης συλλογής, για την οποία έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια. Ανάμεσα σε διάφορα Ferrari, Ford, Mini Cooper, Porsche κ.α. βρίσκεται και η Ferrari  SPC-12 “EC” (Special Project Car, number 12, Eric Clapton), ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστε από την Ferrari αποκλειστικά για τον ίδιο και το κόστος του ανήλθε γύρω στα Πέντε Εκατομμύρια δολάρια.

Rockha Radio

October 6th, 2021

No Comments

Comments are closed.