Σαν Σήμερα

12 Μαρτίου 1991

12 Μαρτίου 1991

Σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου του 1991, οι R.E.M. κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Out Of Time”.

Το “Out Of Time”, ηχογραφήθηκε στα Bearsville Studios και John Keane Studios στην Αμερική και κυκλοφόρησε από την Warner Bros. Records. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τους Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills και Michael Stipe.

Το “Out Of Time”, είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που ανέβηκε στο Νο.1 σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία, παραμένοντας για 109 και 183 εβδομάδες στα Αμερικανικά και Αγγλικά Charts αντίστοιχα και έκανε τους R.E.M. γνωστούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θεωρείται το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τεσσερισήμισι εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική και τα δέκα οκτώ εκατομμύρια παγκοσμίως. Περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες “Shiny Happy People” και “Losing My Religion”, το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Το Φεβρουάριο του 1992, στην 34η τελετή απονομής των Grammy Awards, οι R.E.M. με το “Out Of Time” κερδίζουν στις τρεις από τις έξι κατηγορίες για τις οποίες είχαν προταθεί, «γυρίζοντας σπίτι» με τα βραβεία “Best Alternative Music Album” και “Best Music Video – Short Form” και “Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal”, για το τραγούδι “Losing My Religion”.

Το “Out Of Time”, έγινε επτά φορές πλατινένιο στον Καναδά, πέντε φορές σε Ισπανία και Αγγλία, τέσσερις φορές στην Αμερική, πέντε φορές χρυσό στη Γερμανία κ.α., ενώ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα The All-Time 100 Albums του περιοδικού Time.

Ηλίας Πελέκης

March 9th, 2020

No Comments

Comments are closed.