Σαν Σήμερα

11 Ιουνίου 1966

11 Ιουνίου 1966

Σαν σήμερα, 11 Ιουνίου του 1966, οι The Rolling Stones σκαρφαλώνουν στην κορυφή του Billboard Hot 100, όπου και θα παραμείνουν για 11 εβδομάδες, με το τραγούδι “Paint It Black”.

Είναι το τρίτο τραγούδι του συγκροτήματος που φτάνει στο Νο.1 στην Αμερική, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται στο Νο.1 και των Βρετανικών Singles Charts.

Το “Paint It Black”, που ηχογραφήθηκε από τις 6 έως 9 Μαρτίου του 1966 στα RCA Studios του Hollywood, κυκλοφόρησε από την Decca Records στις 6 Μαΐου του 1966 στην Αμερική και στις 13 Μαΐου στην Μεγάλη Βρετανία και αποτελεί μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ των The Rolling Stones, με τίτλο “Aftermath”.

Το τραγούδι γράφτηκε από τους Mick Jagger και Keith Richards και είναι το πρώτο No.1 single που «χρησιμοποιήθηκε» σιτάρ στην ηχογράφηση του, το οποίο και έπαιξε ο (μέχρι τότε leader της μπάντας) Brian Jones.

Το “Paint It Black”, επηρέασε και διασκευάστηκε από πάρα πολλούς μουσικούς της εποχής, με σημαντικότερες εκτελέσεις αυτές του Eric Burdon με τους The Animals και τους War λίγο αργότερα.

Rockha Radio

June 9th, 2021

No Comments

Comments are closed.