Σαν Σήμερα

11 Ιανουαρίου 1964

11 Ιανουαρίου 1964

Σαν σήμερα, στις 11 Ιανουαρίου του 1964, το τραγούδι “Louie Louie” των The Kingsmen, βρίσκεται στο No.1 του US Cash Box music chart.

Το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε αντικείμενο έρευνας από το FBI, λόγω πιθανής αλλά ανύπαρκτης τελικά αισχρότητας των στίχων του. Φυσικά, η έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς να ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη, καθώς οι στίχοι του τραγουδιού, αφηγούνται την ιστορία ενός Τζαμαϊκανού ναύτη που επιστρέφει στο νησί του, για να βρει την αγαπημένη του. Η ειρωνεία της ιστορίας είναι, ότι στο 0:55 του κομματιού, ο drummer ακούγεται να φωνάζει “Fuck!”, καθώς του φεύγει η «μπαγκέτα» από το χέρι κατά την διάρκεια της ηχογράφησης.

Το “Louie Louie”, είναι ένα τραγούδι rhythm and blues που γράφτηκε από τον Richard Berry το 1955 και έγινε γνωστό από τους The Kingsmen το 1963. Διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως τους Otis Redding, The Beach Boys, The Kinks, The Troggs, The Sonics, The Clash, The Grateful Dead, Joan Jett and the Blackhearts, Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, Iggy Pop, Motörhead και πάρα πολλούς άλλους.

Το “Louie Louie”, έχει αναγνωριστεί από διάφορους οργανισμούς και από τον Τύπο για την σημασία του και την συμβολή του στην ιστορία του rock and roll. Έχει βρεθεί αρκετές φορές στις πρώτες θέσεις των charts, έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε όλες του τις «εκτελέσεις» και κατέχει θέσεις στα Rock and Roll Hall of Fame, the Grammy Hall of Fame, National Public Radio, VH1, Rolling Stone, the National Endowment for the Arts, και τη Recording Industry Association of America.Rockha Radio

January 11th, 2021

No Comments

Comments are closed.