Σαν Σήμερα

10 Μαΐου 1960

10 Μαΐου 1960

Σαν σήμερα, στις 10 Μαΐου του 1960, γεννιέται ο Ιρλανδός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των U2, Bono (Paul David Hewson). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Glasnevin της Ιρλανδίας, λίγο έξω από το Δουβλίνο και φοίτησε στο Mount Temple Comprehensive School, όπου γνώρισε την μελλοντική σύζυγο του Alison Stewart, καθώς και τους συμμαθητές του the Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr. με τους οποίους ίδρυσε τους U2.

Ο Bono, καθιερώθηκε ως frontman της μπάντας, από τα πρώτα της κιόλας βήματα, λόγω του εκφραστικού φωνητικού του στυλ και της επιβλητικής σκηνικής του παρουσίας. Οι στίχοι του Bono, είναι γνωστοί για τα κοινωνικοπολιτικά τους θέματα, αλλά και για τη θρησκευτική τους εικόνα, που είναι εμπνευσμένη από τις χριστιανικές του πεποιθήσεις και συνέβαλαν στη δημιουργία του πνευματικού και επαναστατικού προφίλ του συγκροτήματος.

Ο Bono, ως μέλος των U2, έχει πουλήσει πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια άλμπουμ, έχει λάβει 22 βραβεία Grammy και έχει εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει προταθεί τρεις φορές για το Nobel Peace Prize (2003, 2004, 2005) και το 2007 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας, Elizabeth II, με τον τιμητικό τίτλο Knight Commander of the Order of the British Empire.

 

Ηλίας Πελέκης

May 5th, 2020

No Comments

Comments are closed.