Σαν Σήμερα

9 Μαρτίου 1987

9 Μαρτίου 1987

Σαν σήμερα στις 9 Μαρτίου του 1987, κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του Ιρλανδικού συγκροτήματος U2 με τίτλο “The Joshua Tree”.

Ηχογραφήθηκε από τον Ιανουάριο του 1986 έως και τις αρχές του 1987, σε διάφορα στούντιο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και στην παραγωγή ήταν οι Brian Eno και Daniel Lanois.

Το άλμπουμ είναι βασισμένο στις ρίζες της αμερικάνικης και ιρλανδικής μουσικής και απεικονίζει την σχέση αγάπη-μίσους της μπάντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με συχνές κοινωνικοπολιτικές αναφορές στους στίχους.

Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ στην ιστορία της rock μουσικής και είναι από τα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εικοσιπέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2007 επανακυκλοφόρησε ψηφιακά επεξεργασμένο για την 20η επέτειο της κυκλοφορίας του.

Το Μάρτιο του 1988 στην 30η τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ θα κερδίσει δύο βραβεία, τα “Album of the Year” και “Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal”. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ θα ακολουθήσει μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με συνολικά εκατόν έντεκα συναυλίες.

Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια: “Where the Streets Have No Name”, “With or Without You” και “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”.

Ηλίας Πελέκης

March 9th, 2020

No Comments

Comments are closed.