Σαν Σήμερα

8 Φεβρουαρίου 1990

8 Φεβρουαρίου 1990

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου του 1990, ο Αμερικανός rock ‘n’ roll τραγουδιστής και τραγουδοποιός Del Shannon (Charles Weedon Westover 1934-1990) βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια. Ο Shannon, που έπασχε από χρόνια κατάθλιψη, αυτοκτόνησε με όπλο σε ηλικία 55 ετών.

Γεννήθηκε στο Grand Rapids του Michigan και μεγάλωσε στο κοντινό Coopersville. Έμαθε να παίζει ukulele και κιθάρα και άκουγε Country και Western μουσική, συμπεριλαμβανομένων των Hank Williams, Hank Snow, και Lefty Frizzell. Παρουσιάστηκε στο στρατό το 1954 και το διάστημα που ήταν στη Γερμανία έπαιζε κιθάρα σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν “The Cool Flames”. Όταν τελείωσε τo στρατιωτικό του, επέστρεψε στο Battle Creek του Michigan και εργάστηκε ως πωλητής χαλιών και ως οδηγός φορτηγού σε ένα εργοστάσιο επίπλων. Παράλληλα, δούλευε part-time ως ρυθμικός κιθαρίστας στους “The Moonlight Ramblers” του Doug DeMott, που έπαιζαν στο Hi-Lo Club.

Τον Ιανουάριο του 1961 ο Shannon ηχογράφησε μαζί με τον πιανίστα Max Crook ένα τραγούδι που έγραψαν παρέα, με τίτλο “Runaway“. Έγινε η μεγάλη του επιτυχία και βρέθηκε στην κορυφή των Αμερικάνικων charts την άνοιξη της ίδιας χρονιάς.
Το 1999 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, το 2005 στο Michigan Rock and Roll Legends Hall of Fame και η συνεισφορά του στη μουσική αναγνωρίστηκε από το Rockabilly Hall of Fame.

Το 2007 το “Runaway” τιμήθηκε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, με τον τίτλο “No1 Legendary Michigan Song“.

Ηλίας Πελέκης

February 8th, 2017

No Comments

Comments are closed.