Σαν Σήμερα

7 Μαΐου 1966

7 Μαΐου 1966

Σαν σήμερα, στις 7 Μαΐου του 1966, οι The Mamas & the Papas βρίσκονται στη πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το τραγούδι “Monday, Monday, όπου και θα παραμείνουν για τρεις εβδομάδες.

Το “Monday, Monday”, είναι μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “If You Can Believe Your Eyes and Ears” και το μοναδικό τραγούδι των Mamas & the Papas, που κατάφερε να φτάσει στο Νο1 των Αμερικανικών singles charts.

Το “Monday, Monday”, γράφτηκε από τον John Phillips και ηχογραφήθηκε από τους Mamas & the Papas, με την μουσική να παίζεται από μέλη των The Wrecking Crew. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τραγούδι δεν άρεσε καθόλου στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, πέραν του δημιουργού του.

Ο Phillips δήλωσε, ότι έγραψε το κομμάτι μέσα σε 20 λεπτά και ότι περιέχει λάθος στο τελείωμα του, όταν μετά από μια παύση, ανεβαίνει μισό «τόνο» πάνω από την «γέφυρα» και τα «refrains» του κομματιού(*).

Στις 2 Μαρτίου του 1967, στην ένατη τελετή απονομής των Grammy Awards, οι The Mamas & the Papas κερδίζουν το βραβείο «Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal».

Το τραγούδι, εμφανίζεται στο soundtrack της ταινίας “Stardust” του Michael Apted, ενώ παρόλο που ερμηνεύτηκε στο Monterey Pop Festival στην California το 1967, μια εμφάνιση η οποία βιντεοσκοπήθηκε για την δημιουργία ταινίας για το φεστιβάλ, δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό αποτέλεσμα της ταινίας.

* το “Monday, Monday”, είναι το δεύτερο τραγούδι που περιέχει λάθος στο τελείωμα του και παρόλα αυτά κατάφερε να γνωρίσει επιτυχία και να φτάσει μέχρι το Νο1 στην Αμερική, με το “Good Lovin'” των Young Rascals να κατέχει την πρωτιά.

Ηλίας Πελέκης

May 5th, 2020

No Comments

Comments are closed.