Σαν Σήμερα

5 Νοεμβρίου 1988

5 Νοεμβρίου 1988

Σαν σήμερα, στις 5 Νοεμβρίου του 1988, το “The Locomotion”, γίνεται το πρώτο τραγούδι που θα φτάσει τρεις φορές στο Top 5 των ΗΠΑ, σε τρεις διαφορετικές εκτελέσεις και σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, όταν η Kylie Minogue θα ανέβει στο No.3 του πίνακα των επιτυχιών με την δική της «εκδοχή».

Το “The Locomotion”, γράφτηκε το 1962 από τους Αμερικανούς τραγουδοποιούς Gerry Goffin και Carole King για την Dee Dee Sharp αρχικά, η οποία όμως το απέρριψε και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στην Eva Boyd να το ηχογραφήσει. Η Boyd, άλλαξε το όνομά της σε Little Eva, κυκλοφόρησε το “The Locomotion” με την Dimension Records και σκαρφάλωσε στο No.1 των ΗΠΑ.

Το 1974, οι Αμερικανοί Grand Funk Railroad διασκευάζουν το “The Loco-Motion”, το συμπεριλάβουν στο album τους Shinin’ On και φτάνουν στην κορυφή του U.S. Billboard Hot 100 chart.

Το τραγούδι διασκευάζεται επίσης από τους Carole King (1980) και Dave Stewart and Barbara Gaskin (1986), αλλά δεν γνωρίζει ανάλογη επιτυχία.

Το 1987, η Αυστραλή Kylie Minogue κυκλοφορεί μια διασκευή του “The Locomotion” στο debut single της με τον ίδιο τίτλο και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία. Το επανακυκλοφορεί άλλες δύο φορές σε singles (1987 και 1988) και το 1988 μεταβαίνει στην Αμερική για να το «προμοτάρει», όπου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και ανεβαίνει στο No.3 του πίνακα των επιτυχιών, όπου και θα παραμείνει για δύο εβδομάδες.

Και κάπως έτσι το “The Locomotion”, γίνεται το πρώτο τραγούδι που φτάνει τρεις φορές στο Top 5 των ΗΠΑ, σε τρεις διαφορετικές εκτελέσεις και σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

Ηλίας Πελέκης

November 4th, 2019

No Comments

Comments are closed.