Σαν Σήμερα

4 Αυγούστου 1975

4 Αυγούστου 1975

Σαν σήμερα, στις 4 Αυγούστου του 1975, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο  νησί της Ρόδου, ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant και η οικογένεια του τραυματίζονται, όταν το αυτοκίνητο τους φεύγει από το δρόμο και χτυπάει πάνω σε ένα δέντρο. Η γυναίκα του τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι* και στα πόδια, η επτάχρονη κόρη τους Carmen σπάει τον καρπό της, ο τετράχρονος αδερφός της σπάει το πόδι του, ενώ ο Plant νοσηλεύεται με σπασμένο αγκώνα και αστράγαλο.

* Η γυναίκα του, σώθηκε τελευταία στιγμή από τον μοναδικό γιατρό που υπήρχε τότε στο νησί.

Οι διασώστες έβγαλαν τον Plant και την οικογένεια του από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου και τους οδήγησαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, από όπου μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο με ιδιωτικό αεροπλάνο επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό και ανάλογο εξοπλισμό. Ευτυχώς από το συμβάν δεν προέκυψαν περαιτέρω προβλήματα υγείας για τον Plant και την οικογένεια του. Παρόλα αυτά, το ατύχημα στην Ρόδο είχε σοβαρές επιπτώσεις στην συνέχεια των υποχρεώσεων και των εμφανίσεων των Led Zeppelin, που υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν πολλές από αυτές, καθώς ο Plant βρισκόταν για μεγάλο διάστημα σε αναπηρικό καροτσάκι και έκανε περίπου επτά μήνες να περπατήσει.

Το ατύχημα του Plant στην Ρόδο, συνέβη εν μέσω σύντομου διαλείμματος της τρέχουσας περιοδείας των Led Zeppelin για την προώθηση του φρέσκου ακόμα τότε, “Physical Graffiti”.  Πέρα όμως από τις ακυρώσεις αρκετών προγραμματισμένων εμφανίσεων, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών στη Βόρεια Αμερική, υπήρξε καθυστέρηση και στην δημιουργία του επόμενου άλμπουμ τους Presence, το οποίο ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Ο Robert Plant, μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής είναι περισσότερο γνωστός ως ο τραγουδιστής των Led Zeppelin και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές στην ιστορία του rock and roll. Το 2006, το Heavy Metal περιοδικό Hit Parader τον ονόμασε “Greatest Metal Vocalist of All Time”. Το 2009 ψηφίστηκε από το Planet Rock ως η καλύτερη φωνή στη Rock μουσική. Το 2008 το περιοδικό “Rolling Stone” τον κατέταξε 15ο στους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών και το 2011 οι αναγνώστες του ίδιου περιοδικού τον ψήφισαν ως τον καλύτερο τραγουδιστή από όλους !

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αναφορές για ανάλογες διακρίσεις του Robert Plant για τις ικανότητές του στην οδήγηση …

Rockha Radio

August 3rd, 2020

No Comments

Comments are closed.