Σαν Σήμερα

4 Μαρτίου 2003

4 Μαρτίου 2003

Σαν σήμερα, στις 4 Μαρτίου του 2003, τα στελέχη της Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ουαλίας, κατάσχουν το στερεοφωνικό σύστημα της 23χρονης Sian Davies και της επιβάλουν πρόστιμο £1,000, γιατί άκουγε Cliff Richard πολύ δυνατά !

Το περιστατικό συνέβη σε μία πολυκατοικία στο Porth της Rhondda στην Ουαλία, όπου διέμενε η «θορυβώδης γειτόνισσα» Sian Davies, της όποιας είχαν γίνει αρκετές συστάσεις γραπτώς για την ένταση της μουσικής και τις οποίες είχε αγνοήσει.

Όπως δήλωσε μια γειτόνισσα της, η Debbie Rees, «Μπορούσες να ακούσεις τον Cliff Richard να «βγαίνει» από τα παράθυρα μέρα-νύχτα.

Ύστερα λοιπόν από την τελευταία προειδοποίηση και έπειτα από κάποια νέα καταγγελία, οι Αρχές έφτασαν στο σπίτι της 23χρονης και κατάσχεσαν δύο CD players, ένα midi-system, ένα πικάπ, δύο κασετόφωνα και πέντε ηχεία, καθώς επίσης 80 CDs και 155 κασέτες.

Ο δίσκος που βρέθηκε στο CD player της, ήταν το single του Cliff Richard, ‘Peace in Our Time’.

Το δικαστήριο της Rhondda (Rhondda Magistrates Court), της απαγόρευσε να ακούει μουσική τόσο δυνατά και της επέβαλε πρόστιμο £1,000.

Ο Bill Latham, ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Cliff Richard, δήλωσε ότι ήταν ευτυχής που κάποιος στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κατείχε και άκουγε μία από τις πολλές ηχογραφήσεις του Richard. Ενώ προσέθεσε, ότι ο Cliff δεν θα ήθελε ποτέ κάποιος να προκαλέσει πρόβλημα παίζοντας την μουσική του…

Μετά από μερικές μέρες η Sian Davies έφυγε από την πολυκατοικία και δεν έχουμε «ακούσει» νέα της …

Ηλίας Πελέκης

March 4th, 2020

No Comments

Comments are closed.