Σαν Σήμερα

3 Μαρτίου 1986

3 Μαρτίου 1986

Σαν σήμερα, στις 3 Μαρτίου του 1986, κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Metallica με τίτλο “Master of Puppets“.

Ηχογραφήθηκε από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 1985 στα Sweet Silence Studios στην Κοπεγχάγη της Δανίας και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα heavy metal άλμπουμ όλων των εποχών. Μπορεί να μην γυρίστηκε κανένα video clip για κάποιο τραγούδι του δίσκου, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, καθώς στο Master of Puppets εμπεριέχονται μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας, όπως το Welcome Home (Sanitarium), το Orion και το ομότιτλο Master of Puppets, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από κάθε συναυλία τους μέχρι σήμερα. Η θεματολογία των στίχων αγγίζει τον πόλεμο (Disposable Heroes), τα ναρκωτικά (Master of Puppets), ενώ αναφέρεται και σε ανθρώπινα συναισθήματα (Welcome Home (Sanitarium)).

Είναι ο τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος με μπασίστα τον Cliff Burton, ο οποίος απεβίωσε σε τροχαίο δυστύχημα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1986 στη Σουηδία, κατά την διάρκεια  της περιοδείας τους με τίτλο Damage Inc. tour για την προώθηση του άλμπουμ, όταν ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε το συγκρότημα έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ντελαπάρισε.

Ήταν ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που ανακηρύχθηκε χρυσός, πουλώντας πάνω από 500.000 αντίτυπα. Το 1991 είχε πουλήσει 4.578.000 αντίτυπα, ενώ σήμερα έχει χαρακτηριστεί έξι φορές πλατινένιος με πάνω από έξι εκατομμύρια πωλήσεις. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Battery“, “Master of Puppets” και “Welcome Home (Sanitarium)“.

Ηλίας Πελέκης

February 24th, 2020

No Comments

Comments are closed.