Σαν Σήμερα

2 Δεκεμβρίου 2012

2 Δεκεμβρίου 2012

Σαν σήμερα, στις 2 Δεκεμβρίου του 2012, οι Led Zeppelin βραβεύονται στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο Barack Obama, για τη συνεισφορά τους στην Αμερικανική κουλτούρα και τις τέχνες.

Οι θρυλικοί Led Zeppelin, τιμήθηκαν με το βραβείο Kennedy, το οποίο μάλιστα παρέλαβαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., παρέδωσε το βραβείο στα μέλη της μπάντας, Robert Plant, Jimmy Page και John Paul Jones και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, πλέκοντας το εγκώμιο του συγκροτήματος, χρησιμοποιώντας πάντα το γνωστό του χιούμορ. O Barack Obama δήλωσε χαρακτηριστικά :

 «Όταν ο Jimmy Page, ο Robert Plant, ο John Paul Jones και ο John Bonham εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’60, κανείς δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε.»

«Ήταν μία μπάντα με έναν τραγουδιστή που είχε χαίτη σαν λιοντάρι και φωνή συγκλονιστική, ένα παιδί θαύμα στην κιθάρα, που άφηνε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, έναν πολύπλευρο μπασίστα που ήταν εξίσου καλός και στα πλήκτρα και έναν drummer που έπαιζε λες και η ζωή του εξαρτιόταν από αυτό.»

Και συνέχισε: «Λέγεται πως μία γενιά εφήβων ξεπέρασε τα εφηβικά άγχη και προβλήματα με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα άλμπουμ των Zeppelin. Όμως, ακόμη και τώρα, 32 χρόνια μετά τον θάνατο του John Bonham – κάτι που όλοι εκτιμούμε πιστεύω – η κληρονομιά των Zeppelin δεν έχει σβήσει.»

Ενώ τόνισε αστειευόμενος : «Τους ευχαριστούμε που μας κάνουν να νιώθουμε νέοι. Όρισαν από την αρχή το lifestyle του Rock n’ Roll. Έχουν καταστρέψει πολλά δωμάτια ξενοδοχείων στο παρελθόν και αυτός είναι ο λόγος που η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια αίθουσα με χοντρά παράθυρα και τόσους άνδρες ασφαλείας.»

Και ολοκλήρωσε τον λόγο του λέγοντας: «Τιμούμε τους Led Zeppelin γιατί μας κάνουν όλους να νιώθουμε νέοι και μας δείχνουν πως κάποιοι τύποι που δεν είναι πια τόσο μικροί σε ηλικία μπορούν ακόμη να ροκάρουν !»

Εκτός από το συγκρότημα, το μεγαλύτερο βραβείο της Αμερικής για τον πολιτισμό δόθηκε στον κωμικό και τηλεοπτικό παρουσιαστή David Letterman, στον μουσικό Buddy Guy, στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Dustin Hoffman και στη μπαλαρίνα Natalia Makarova.

Ηλίας Πελέκης

December 3rd, 2019

No Comments

Comments are closed.