Σαν Σήμερα

2 Αυγούστου 1986

2 Αυγούστου 1986

Σαν σήμερα, στις 2 Αυγούστου του 1986, ο Chris de Burgh βρίσκεται στην κορυφή των UK Charts με το τραγούδι ‘The Lady In Red’.

Το ‘The Lady In Red’, ήταν το πρώτο No.1 για τον Βρετανό-Ιρλανδό καλλιτέχνη μετά από την κυκλοφορία εικοσιτεσσάρων singles. Παρέμεινε στην κορυφή UK Charts για τρεις εβδομάδες και γνώρισε Chris de Burgh σε ολόκληρο τον κόσμο. Γράφτηκε από τον ίδιο τον Burgh για την γυναίκα του Diane (σε εκείνη αναφέρεται τουλάχιστον)* και κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου του 1986, ως δεύτερο single του άλμπουμ Into the Light.

* Στην τηλεοπτική σειρά This Is Your Life της Βρετανικής τηλεόρασης, ο de Burgh είπε ότι εμπνεύστηκε το τραγούδι από μια ανάμνηση της Diane όταν την πρωτοείδε και ότι οι άνδρες συνήθως δεν θυμούνται τι φορούσαν οι γυναίκες τους όταν πρωτοσυναντήθηκαν.

Το ‘The Lady In Red’, ανέβηκε στο No.1 σε Καναδά, Ιρλανδία, Βέλγιο και Νορβηγία και στο No.3 στις Η.Π.Α. την άνοιξη του 1987, ενώ ήταν αυτό που βοήθησε το άλμπουμ Into the Light να φτάσει στο No.2 στην μεγάλη Βρετανία και να γνωρίσει επιτυχία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έχει αποσπάσει και τις καλύτερες κριτικές… Έχει ψηφιστεί ως το δέκατο πιο βαρετό κομμάτι σε ψηφοφορία του Dotmusic το 2000, το τρίτο χειρότερο κομμάτι της δεκαετίας του 1980 από τους αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone, το έκτο χειρότερο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών από το Gigwise και ως το τέταρτο «πιο μισητό» UK number-one single από πάνω από 50.000 τηλεθεατές του Channel 4 και αναγνώστες του The Observer το 2001.

Ε συμβαίνουν αυτά …

Rockha Radio

August 3rd, 2020

No Comments

Comments are closed.