Σαν Σήμερα

2 Ιουνίου 2005

2 Ιουνίου 2005

Σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου του 2005, ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και frontman των Franz Ferdinand, Alex Kapranos (Alexander Paul Kapranos Huntley), κρατείται από την Ρωσική Αστυνομία ως ύποπτος για κατασκοπεία.

Το περιστατικό εξελίσσεται κατά την διάρκεια της επιβίβασης του Kapranos σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Domodedovo στη Μόσχα. Ο Alex, που ταξίδευε με το πραγματικό του επώνυμο Huntley, κατηγορήθηκε ότι ήταν ένας πράκτορας του ΜΙ6, ο οποίος προηγουμένως ήταν ύποπτος για κλοπή πληροφοριών σχετικά με τα ρωσικά όπλα. Το ατύχημα για τον Alex ήταν ότι το επώνυμο Huntley είχε επίσης χρησιμοποιηθεί από τον πραγματικό πρώην πράκτορα του MI6, Richard Tomlinson, ο οποίος είχε αποσπάσει “Ρωσικά μυστικά” στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο Tomlinson είχε απολυθεί, είχε φυλακιστεί και χαρακτηριζόταν ως επικίνδυνος για την ασφάλεια, όταν διέρρευσαν στοιχεία του MI6.

Ο Alex, κρατήθηκε για περίπου μία ώρα από αξιωματούχους της Ρωσικής Αστυνομίας, αφού εντοπίστηκε ότι κατά λάθος βρισκόταν σε αμερικανική λίστα “no-fly”. Ο τραγουδιστής των Franz Ferdinand, απελευθερώθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ο Huntley που καταζητούσαν οι Ρωσικές αρχές ήταν 42 ετών, 13 χρόνια δηλαδή μεγαλύτερος από τον Kapranos.

Συμβαίνουν αυτά …

Ηλίας Πελέκης

May 27th, 2019

No Comments

Comments are closed.