Σαν Σήμερα

01 Ιουνίου του 1968

01 Ιουνίου του 1968

Σαν σήμερα, την 01 Ιουνίου του 1968, το δίδυμο Simon and Garfunkel σκαρφαλώνει στο No.1 των US singles chart με το τραγούδι ‘Mrs Robinson’.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Paul Simon, ενώ η παραγωγή έγινε και από τους δύο μαζί με τον Roy Halee. Κυκλοφόρησε στον δίσκο Bookends, το 1968 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς συμπεριλήφθηκε στην ταινία του 1967 «Ο πρωτάρης» (The Graduate). Οι Paul Simon και Art Garfunkel παρουσίασαν το ‘Mrs Robinson’ στον σκηνοθέτη Mike Nichols, όταν αυτός είχε ήδη απορρίψει δύο κομμάτια που προορίζονταν για την ταινία.

Το ‘Mrs Robinson’, το οποίο αναφέρεται και στο διάσημο αστέρι του μπέιζμπολ Joe Di Maggio, έγινε η δεύτερη μεγάλη επιτυχία του ντουέτου, φτάνοντας στο νούμερο 1 των Billboard Hot 100, μπαίνοντας και σε άλλες δεκάδες chart σε όλο τον κόσμο, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, μεταξύ άλλων. Το 1969, έγινε το πρώτο Rock τραγούδι που κερδίζει Grammy, στην κατηγορία Record of the Year και το Grammy for Best Contemporary-Pop Performance – Vocal Duo or Group.

Το κομμάτι έχει υποστεί αρκετές διασκευές, μεταξύ των πιο γνωστών να είναι αυτές του Frank Sinatra, των The Lemonheads, αλλά και των Bon Jovi. Το 2004, τερμάτισε 6ο, στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, AFI’s 100 Years…100 Songs.

Ηλίας Πελέκης

June 1st, 2017

No Comments

Comments are closed.